Blog

Nieuw project: Tech Gelderland

Techniekpact Smart & Sustainable is in het najaar van 2020 gestart met project Tech Gelderland. Anders dan Techniekpact Smart & Sustainable, overstijgt Tech Gelderland de regio Arnhem-Nijmegen, door verbinding te maken met omliggende (Gelderse) Techniekpactregio’s. Alex Dorgelo, Programmamanager Techniekpact Smart & Sustainable (regio Arnhem-Nijmegen) en initiatiefnemer van Tech Gelderland, verbindt hier individuele initiatieven mee. Daarnaast geeft hij hen een podium.

Dit doet Tech Gelderland door middel van geschreven producties en aansprekende beeldreportages. Hier trekt hij de hele provincie als een razende reporter voor door. Zo ontstaat een continue stroom aan informatie en inspiratie die via social media, kranten en andere kanalen voor bewustwording zorgt.

Ontdekken, kiezen en werken

Voor zijn producties en reportages verplaatst Tech Gelderland zich in drie doelgroepen: ‘Ontdekken’, ‘Kiezen’ en ‘Werken’. Onder de noemer ‘Ontdekken’ bundelt Tech Gelderland alles dat gaat over het planten van het zaadje bij 8- tot 13-jarigen. Enerzijds faciliteert Tech Gelderland het spelen en ontdekken bij deze leeftijdsgroep. Anderzijds laat Tech Gelderland ouders en leerkrachten zien wat er al gedaan wordt om kinderen kennis te laten maken met techniek en technologie.

Binnen de doelgroep ‘Kiezen’ worden middelbare scholieren ondersteund bij hun keuze in het aanbod van opleidingen en beroepen. Dit wordt onder andere gedaan door de inzet van influencers: TekNikkies. Deze influencers bezoeken scholen en bedrijven en laten er zien wat er gebeurt, waarom dit tof is en hoe opleidingen en banen zich tot elkaar verhouden.

Tot slot worden volwassenen die hun baan verloren zijn of een carrièreswitch overwegen aangesproken in de doelgroep ‘Werken’. Mogelijkheden worden voor hen in kaart gebracht en verhalen van mensen die, met succes, in het technische bedrijfsleven werken, worden verteld.

Bekijk de website van Tech Gelderland om te zien wat het project tot nu toe gedaan heeft.